Juliko-smak mlecznych produktów jak za dawnych lat!
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Czarnkowie mieści się w pięknej dolinie Noteci , bogatej w łąki, tereny zielone i czyste powietrze. Dzięki temu najważniejszy składnik - mleko jest zawsze najwyższej jakości. Spółdzielnia od lat współpracuje tylko ze sprawdzonymi dostawcami. Wprowadzony przez nich system karmienia krów paszami bez GMO pozwala tworzyć bardziej naturalne produkty.
Tradycje mleczarskie w Czarnkowie sięgają 1874 r. Właśnie wtedy powstała pierwsza polska spółdzielnia w tym rejonie. OSM Czarnków produkuje wyroby wyłącznie z mleka krowiego, które przechodzi proces pasteryzacji w wyniku czego zachowane zostają wszystkie cenne składniki takie jak: witaminy, sole mineralne, wapń, białka serwatkowe i kazeina. Cały czas modernizowany jest zakład, aby produkty były zawsze najwyższej jakości i spełniały oczekiwania wszystkich konsumentów.
W ofercie OSM Czarnków spotkać można szeroką gamę produktów od mleka, śmietan, masła, twarogów poprzez desery, maślanki, kefiry. W zakładzie nie stosuje się syropu glukozowo- fruktozowego, tworzone są produkty z tzw ,,czystą etykietą" z ultrafiltracji oraz produkty spełniające kryteria dostaw do placówek oświatowych.
Juliko serek śmietankowy produkowany według najnowszej technologii metodą ultrafiltracji. Dzięki temu wzbogacony jest o białka serwatki, albuminy i globuliny, które są najcenniejszymi białkami w mleku, są katalizatorami do przyswajania przez organizm innych białek. Ponadto podczas produkcji serka usunięty zostaje częściowo cukier mlekowy laktoza. Jest to szczególnie cenne dla osób z nietolerancją laktozy, cukrzyków i diabetyków. Spożywając go w postaci naturalnej wprowadzamy do organizmu cenne bakterie kwaszące niezbędne do odbudowania flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym. Juliko to produkt z czysta etykietą, to znaczy że nie zawiera żadnych innych dodatków typu konserwanty, substancje zagęszczające czy stabilizatory.
Więcej informacji na stronie: www.osmczarnkow.pl