Deser Zuzia nagrodzony Zdrową Marką Roku!

Naturalność to coś na co od lat stawiamy, to najważniejsza część produkcji asortymentu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Czarnkowie. Zuzia to najlepszy przykład, że deser może być,
a wręcz powinien być naturalny, wolny od stabilizatorów, czy konserwantów, dzięki temu dla dzieci i młodzieży jest on źródłem
wapnia i witaminy A i D oraz naturalnych węglowodanów w najsłodszej deserowej formie.
Opakowanie Zuzi to 130 g przyjemności
z natury, deser bez granic wieku - dzieci go kochają, a dorośli się od niego uzależniają. Nowe opakowanie to wyśmienity smak
i zapach na bazie tylko naturalnych składników: śmietanka, cukier, skrobia kukurydziana niemodyfikowana, kakao, aromaty.
Z punktu widzenia konsumenta idea "czystej etykiety" niesie za sobą gwarancje najwyższej staranności przy wykonywaniu produktów oraz, że ich skład nie jest długą listą dodatków o dziwnie brzmiących nazwach. Bardzo ważnym aspektem czyszczenia etykiety jest eliminowanie "felernych" dodatków z dużej ilości produktów spożywczych.
Dodatkowym atutem Deseru Zuzia
jest fakt, że do jego produkcji (oraz pozostałych produktów Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Czarnowie)
wykorzystywane jest mleko bez GMO (mleko od krów karmionych paszami bez GMO) i jest to dodatkowo podkreślone
symbolem "Bez GMO" umieszczonym na opakowaniu.