Ekologiczna wołowina na polskich stołach!
Wołowina to prawdziwe czerwone złoto na naszych stołach. W Polsce podaje się ją w kilku postaciach, poczynając od zrazów, gulaszu czy pieczeni. Dla niektórych nie może także zabraknąć surowego tatara. Od jakiegoś czasu popularność wołowiny rośnie wraz z modą na klasyki z kuchni amerykańskiej takie jak burgery czy steki. Oprócz niepodważalnych walorów smakowych wołowina to także doskonałe źródło białka oraz witamin z grupy B oraz fosforu żelaza i cynku. Jak wybrać to, co najlepsze?
Argentyńska czy amerykańska wołowina to symbol jakości, jednak w Polsce można także znaleźć taką, która nie tylko posiada idealny smak, ale także gwarancję jakości. Ekologiczny chów bydła wiąże się z dobrostanem zwierząt i zapewnia finalnie najlepszy produkt, jaki może znaleźć się na talerzu. Dlatego, mięso wołowe pochodzące z polskich ekologicznych hodowli, śmiało konkuruje z wołowiną na burgery czy mięsem na steki pochodzącym zza wielkiej wody. Wołowina jest szczególnie ceniona przez rzeszę zwolenników stosujących dietę wysokobiałkową. Dzieje się tak, nie bez przyczyny.
Mięso wołowe dostarcza sporej ilości składników mineralnych, a przede wszystkim żelaza. Aktywni doceniają ją za bogactwo kreatyny, która zwiększa objętość i masę mięśni, a także wydolność i sprawność fizyczną. Podobnie jest z L-karnityną i wspomniane wcześniej witamin z grupy B, które pozytywnie wpływają na metabolizm i chronią komórki nerwowe. O ilości składników odżywczych często decyduje jakość mięsa i sposób hodowli. Jak wskazują badania, mięso z chowu ekologicznego ma najwięcej składników odżywczych. Jak można zdobyć taką EKO wołowinę?
W poszukiwaniu EKO wołowiny pomoże nam symbol zielonego liścia wraz z oznaczeniem PL-EKO. Jednak tak jak w przypadku najlepszych zagranicznych dostawców, najlepiej jest skorzystać z porcji zamrożonych w szczycie świeżości. Takie mrożone ekologiczne mięso na stek czy wołowina na burgera, to idealna opcja dla wszystkich ceniących jakość. Mamy wtedy gwarancję tego, że produkt pozostanie świeży i zachowa wszystkie swoje właściwości aż do prezentacji na talerzu. Co więcej, obecnie można je w prosty i wygodny sposób zamówić przez Internet. Na polskim rynku działa Mięsna Paczka, dzięki której za pomocą kilku kliknięć czerwone złoto znajdzie się w naszym domu. Takie głęboko mrożone mięso, dostarczane jest wprost do domów klientów. Bez względu na to, gdzie mieszkają, kurier dowiezie specjalnie zapakowane mięso w dowolne miejsce w Polsce.
Wybierając porcję mięsa na nasze stoły, szukajmy takiego, które będzie najlepsze dla nas. W końcu powiedzenie, że jesteś tym co jesz, nie bierze się z niczego. Ekologiczna wołowina z pewnością jest gwarancją jakości. Pochodzenie, sposób pozyskania, wartości odżywcze i pewność świeżości mięsa to podstawa przy jego wyborze.