Rewolucja na talerzu z Mięsną Paczką!



Przeciwnicy i zwolennicy jedzenia mięsa niejednokrotnie ścierają się na argumenty za i przeciw jego konsumpcji. Często poruszane są aspekty zdrowotne, ale także te związane z kwestią dobrostanu zwierząt czy oddziaływania branży na środowisko. Jednak żadna ze stron nie kwestionuje tego, że to, co jemy, musi być jakościowe. Niestety we współczesnej diecie, trudno jest znaleźć produkty naturalne, bez konserwantów i sztucznych dodatków. Czy istnieje złoty środek dla osób, które wybierają jedzenie mięsa i chcą, aby było ono czyste, pozbawione chemicznych dodatków?

1_Easy-Resizecomjpg

Nikogo nie trzeba przekonywać, że warto wybierać produkty ekologiczne. Dla tych, którzy z różnych względów nie chcą lub nie mogą rezygnować z jedzenia mięsa właśnie takie, certyfikowane ekologiczne mięso, stanowi wartościową alternatywę dla tego pochodzącego z przemysłowej produkcji.


Jednak ekologiczne mięso, było do tej pory trudno dostępne. Można je było znaleźć w specjalistycznych sklepach czy na wybranych półkach w sieciowych marketach. W mniejszych miejscowościach i terenach wiejskich dostęp do niego był jednak mocno ograniczony.

2_Easy-Resizecomjpg

Wyzwanie związane z ograniczonym dostępem do ekologicznego, świeżego mięsa podjęła Mięsna Paczka, start-up zapewniający Polakom możliwość dostawy pod drzwi certyfikowanego ekologicznego mięsa i wyrobów. - W Mięsnej Paczce wiemy, że obecny stan dostępnego mięsa, jest szkodliwy zarówno dla planety, jak i naszego zdrowia. Mięsa jemy w Polsce za dużo. Zdajemy sobie jednak sprawę również z tego, że wiele osób nie jest w stanie całkowicie zrezygnować ze spożywania mięsa. Dlatego też w Mięsnej Paczce, chcemy dać naszym klientom poczucie bezpieczeństwa, że ich wybór jest ekologiczny, dobry dla nich — bo mają pewność, że jedzą najwyższej jakości mięso, ale też dla planety, bo chów jest zrównoważony. Dajemy zdroworozsądkową alternatywę dla wszystkich, którzy chcą ugotować bezpieczny obiad dla swoich bliskich bez martwienia się o jakość spożywanego mięsa — mówi Damian Kopecki, założyciel Mięsnej Paczki.


Jak można zamówić Mięsną Paczkę? Wszystko odbywa się, za pomocą kilku kliknięć w Internecie. Mięso jest zawsze świeże, bezpieczne, a jego skład i pochodzenie gwarantowane są unijnym certyfikatem zielonego listka PL-EKO. Na stronie internetowej w wygodny sposób można zamówić różnorodne rodzaje mięs. Eko kurczak, indyk, wołowina czy wieprzowina oraz eko wyroby takie jak kiełbasa, parówki dla dzieci, czy kaszanka na grilla, także są w ofercie. Co ważne, nie tylko mięso, ale także stosowane do wyrobów przyprawy muszą pochodzić z ekologicznych upraw. Dzięki temu każdy ma gwarancję, że cały produkt jest eko. Czysty skład i krótka etykieta to cechy wspólne dla produktów znajdujących się w Mięsnej Paczce.

3_Easy-Resizecomjpg

Wygodna i bezpieczna dostawa daje pewność, że ekologiczne mięso trafia do każdego, kto szuka zdrowego pomysłu na obiad. Bez zbędnego wysiłku, w prosty sposób można mieć porcję ekologicznego mięsa na obiad. Mięso w Mięsnej Paczce jest głęboko mrożone i w momencie dostawy, takie też pozostaje. Paczka trafiająca pod wybrany przez klienta adres, wypełniona jest suchym lodem, a jej ścianki są izolowane ekologiczną bawełną z recyklingu. Nawet taśma, którą zamykany jest karton, jest eko. Taka konstrukcja pozwala zapewnić stałą niską temperaturę produktów znajdujących się w Paczce. Wszystko to, w połączeniu z odpowiednią logistyką, umożliwia dostawy do każdego polskiego domu – w mieście, czy na wsi.


Ekologiczne mięso to nie tylko trend, ale także kierunek, w którym będziemy podążać. Mięso pochodzące z ekologicznej zrównoważonej hodowli stanowi alternatywę dla chowu przemysłowego. Wybierając mięso z unijnym eko-liściem, stawiamy na bezpieczeństwo i jakość oraz troskę o środowisko naturalne.

4_Easy-Resizecomjpg

Mięsna Paczka zdobyła tytuł Zdrowej Marki Roku 2022 oraz nominację do tytułu Gwiazda Zdrowia 2022.

Więcej na: https://miesnapaczka.pl/